Dlaczego menu weselne nowoczesne a nie klasyczne?

0
66
menu weselne nowoczesne

Dzisiaj wszystko modne jest to co nowoczesne. Na topie jest nowość i innowacja. Wesela w typie aktualnej mody to już praktycznie standard. Nowocześnie dekoruje się weselne sale, podaje się menu weselne nowoczesne. Cokolwiek to oznacza, nowoczesne to jest to.

Jak wygląda menu weselne nowoczesne?

Nowoczesne menu weselne powinno uwzględniać dzisiaj gusta i preferencje wszystkich gości weselnych. Czas kiedy na topie było podawanie tylko zupy i kotletów schabowych, już dawno minął. Teraz wśród gości weselnych są osoby, które mięsa nie jedzą, nie służą im posiłki z laktozą lub z fruktozą albo z glutenem. Menu weselne nowoczesne może się składać z kilku posiłków bezmięsnych a zamiast tłustej zupy podać można smaczne przystawki na zimno.
Skomponowanie takiego menu nie jest trudne, wystarczy tylko poświęcić temu trochę czasu i uwzględnić fakt, że nowocześnie to znaczy zdrowo.

Wiele propozycji menu weselnego

Propozycji menu weselnego jest bardzo dużo, praktycznie co restauracja to nowa propozycja menu. Komponując potrawy na przyjęcie weselne trzeba zdać sobie sprawę, ze zaprasza się różne osoby i dobrze jest aby każda z nich w danym menu znalazła coś smacznego dla siebie. Między innymi na tym, też bazuje nowoczesność dzisiejszego menu weselnego. Potrawy być oryginalne, lekkie, różnorodne i bardzo ciekawe oraz, najlepiej, zdrowe.

Przykładowe menu weselne

Kolejność podawania menu weselnego jest taka, że najpierw na stół wjeżdżają ciepłe potrawy w typie obiadu weselnego. Zamieniając zupę na przystawki, podaje się więc dania lekkie, takie które mają umilić czas oczekiwania na ciepłe drugie danie, którym może być:
– Devolay z piersi kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek,
– udko z kurczaka,
– kaczka pieczona,
– wspomniany już kotlet schabowy,
– Boeuf Strogonow,
– kotlety z soczewicy, puree ziemniaczane, sezonowe warzywa,
– roladki z bakłażana,
– placek po węgiersku,
– gołąbki.
Wykwintnymi przystawkami na zimno mogą być:
– carpaccio, pod każdą postacią, czyli z wołowiny, z łososia, z buraczków,
– sałatki- jarzynowa, z kurczakiem, grecka, grecka, Cezar, brokułem, jajkiem i serem fetą,
– jaja faszerowane,
– pstrąg w galarecie,
– rolada szpinakowa z łososiem,
Do tego wszystkiego podawane są napoje i alkohol a ponad to królują desery, w każdej postaci.
Weselnymi deserami mogą być tradycyjne ciasta w typie sernik, czy miodownik oraz nowoczesne:
– fondant czekoladowy,
– zapiekane owoce,
– lodowe delicje,
– bezy w każdej postaci czy też różnego rodzaju galaretki, tarty i tartoletki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here